GIVEAWAY: LIST PARTICIPANT

Tuesday, 29 May 2018

Pakej Fotografi Perkahwinan yang Murah dan Cantik by The Orange Photography

Pakej Fotografi Perkahwinan



Hai gaisss.. sekarang dah masuk pertengahan tahun dah kannn  so mesti lah ada antara korang yang memang dah plan nak berkahwin hujung tahun ni or lepas raya ke? Mesti ada punya lahh, kawan I siap dapat 5 kad jemputan kottt untuk majlis perkahwinan waktu raya ni.

So kalau kahwin ni confirm lah nak upah photographer kan untuk ambil gambar kahwin. Rugi kottt kalau tak upah photographer sorangg. Sekali seumur hidup je majlis ( kalau 2,3,4 tu abaikan -_-'') So korang perlulah cari jurugambar yang terbaik dan menyediakan pakej fotografi perkahwinan yang berbaloi. Memang banyak jurugambar yang menyediakan pakej fotografi perkahwinan tapi kualiti gambar dan harga tu rumit sikit nak nilai. Sekarang ni sukar juga nak cari pakej fotografi perkahwinan yang murah dan gambarnya berkualiti.

So kepada sesiapa sesiapa yang tengah cari photographer yang boleh ambil gambar cantik even korang keras macam kayu and nak pakej murah korang boleh try Pakej Fotografi Perkahwinan yang disediakan  The Orange Photography . Pakej fotograri perkahwinan yang mereka sediakan juga menarik.

gambar diorang ambil cantik cantik and memang sedap mata memandang sebab I jenis memilih sikit bab-bab gambar ni. Tone yang diorang guna pun berkenan lah tengok.

Tak percaya ? Bawah ni ha ada contoh-contoh gambar yang diorang ambil :P

Ini untuk gambar design album 

Pakej Fotografi Perkahwinan
gambar belakang rimbunan pokok pun cantik 


Pakej Fotografi Perkahwinan
ni gambar fav I sebab kain tu lembut je ditiup angin
Pakej Fotografi Perkahwinan
pakej fotografi perkahwinan   untuk yang minimalist pun ado. So nampak moden la gambar



Jenis Single Photo


Pakej Fotografi Perkahwinan

Pakej Fotografi Perkahwinan

Pakej Fotografi Perkahwinan



Awkward nak ambil gambar depan stranger ? Don't worry , photographer dari Orange ni sempoi-sempoi belaka. Tak percaya ? Boleh tengok testimoni kat bawah ni

Pakej Fotografi Perkahwinan
p/s : selain pakej fotografi perkahwinan, mereka jugak ada pakej untuk event birthday 

Pakej Fotografi Perkahwinan



Nak tau macam mana rupa office the Orange Photography ?


Pakej Fotografi Perkahwinan


Pakej Fotografi Perkahwinan
    Risau lama menunggu ? Boleh lepak-lepak dulu sambil tengok gambar kahwin dan baca pakej fotografi perkahwinan yang disediakan


Pakej Fotografi Perkahwinan



Gambar-gambar dia memang puas hati kan ? Risau harga mahal sangat ? Jangan risau. The Orange Photography ada sediakan pakej fotografi perkahwinan untuk bakal-bakal pengantin sekalian

Ni antara pakej-pakej fotografi perkahwinan yang The Orange Photography sediakan, untuk tengok lebih lagi boleh klik sini

Pakej Fotografi Perkahwinan


berbaloi bukan pakej fotografi perkahwinan yang mereka sediakan?
Berminat nak tempah pakej fotografi perkahwinan ? Boleh hubungi mereka di: 

Maklumat The Orange Photography: 
  • Tel : 017-296 2141 / 017-211 6634
  • Email : photography_orange@yahoo.com
  • Website : https://theorangephotography.com
  • Alamat : T3-1D, Tingkat 1, Kompleks Amaniah, 68100 Batu Caves, Selangor

Monday, 28 May 2018

TYPO

Izzuddin kata post tadi banyak typo

.......

From Science Stream to Business

Hai everyone, lately I become lazier than before and I don't know why. Erghh

Okay now, siapa sini science student ? Well.. I'm ex -_-''

Idk either I neer to be frustrated or joy about it. But i miss science tho :'( really bad

During my diploma, I took Science , pure Science but when I pursue degree, Idk what is going on with me during isi penerapan last semester.  i chose business. Lol.

No.. I didnt hate business but I just realize that I cannot go with business course, even though my course is Health Administration..

**at least   still has word 'health' :'(

But, with the subject : marketing, human resource, account, law, management - I cant brain all those thing T_T

Sometime I almost cry in class during lecturer coz I cannot take anymore. I miss biology and chemistry soo badddddddd T_T

sampai rasa biology and chemistry lagi senang pada subject business ni. I miss the smell of  methylbenzene (**jangan bau lama-lama sebab nanti boleh mandul), I miss reading campbell , I miss the krep cycle

But nowwwwwww..my life just full with marketing mix, product life cycle of yada-yada.. OSHA

but heyyyy, I didnt hate business.. i just miss being a science student. Business ni bagus jugak sebenarnya sebab lepas masuk course ni aku tau cara nak buat report visit, proposal untuk visit and news about bisnes. maybe I'm still in culture shock phase plus all my friends semua science . Aku je yang sesat masuk faculty business. BUT ITS OKAY.

Cuma nak pesan kepada non-business student, jangan kata business senang tau ! Aku sampai nangis-nangis sebab tak dapat nak hadam semua benda tu. Semua course sama je level dia, cuma cara kau belajar je yang berbeza.



Oh yaaa,, not all business student pakai blazer pergi class kayy.. pakai time formal presentation je. And all my friends thought , ''when zimirrah be a business student, for sure lah she will wear outfit nice esfak and wear make up"
Nahhhh !! I still bawak habit pakai tudung sama pergi class. LOL

Btw, i ambik course Health Administration di Puncak Alam aka Palam , so kalau terjumpa kat palam tu tegur-tegur la . Saya rabun :p


....................
A piece of luahan perasaan budak sains masuk bisnes

Sunday, 29 April 2018

How Big Your Circle ?

 Ayyy we meet again.

Harini cuma nak cerita sikit pasal circle ni a.k.a bulatan gumbira a.k.a your besfriend la. Some people got lot of friends but some not.
For me, the quantity is not important but the quality absolutely yes !
That's why I tend to keep my circle small or level biasa-biasa saja. Kawan-kawan memang la ramai tapi yang rapat tu cuma beberapa ketul. Even kawan yang aku selalu share problem pun ada 2 ketul je sebenarnya . LOL . Bila jumpa orang baru, Aku just bukak untuk normal friend, kawan class stay as kawan class, kawan rumah stay as kawan rumah. Thats all. Unless ada la something yang buatkan kitaorang rapat namateyy.. but still Aku serious berhati-hati dengan orang keliling sebab before ni pernah ada kes circle kitaorang almost hancur disebabkan sorang ni yang kitaorang anggap as kawan jugak rupanya duri dalam daging. Bukan sekali dia buat tapi dua kali. Rasa tak percaya pun ade sebab dia pandai gila berlakon depan orang. and third time tu, aku ingatkan dia dah insaf..rupanya tak. Kali ke 3 tu dia buat cerita pasal classmate aku pulak and aku hampir percaya. Serious sakit hati time tu. Thats why sampai sekarang memang aku berhati-hati dengan orang. Nak cerita masalah pun memang dengan orang yang betul-betul akan percaya.

okay done bawang :D

see yaaa.. hati-hati dengan orang sekeliling tau :D

Zimirrah's Early Graduation Day




its been awhile aite.

Hey there, that’s not my real Convocation picture. It’s just an early pre-convocation celebration that my friends did.
Yes, diorang yang convo for real..not me since I grad 1 semester late from them. But its okay, cepat atau lambat its not a matter at all.
Now diorang lagi 1 tahun setengah sebelum habiskan degree life diorang and I still have 2 tahun setengah lagi sebab masuk lambat plus tukar faculty.
Fyi, diorang still in faculty of applied science, Cuma aku je dari geng ni termasuk ke faculty business management. So diorang boleh pc  banyak la subject kecuali sorang yang baju merah tu, even pc subject pun still akan konvo degree dengan aku sebab course dia  4 tahun. And one of the person dalam gambar tu dah nak kerja dah pun (>.<) 


To all my friends, congratulation ! you guys did it! Officially graduated from Diploma in Science and secara rasminya jadi Alumni UiTM Tapah :P

now bersepah dah duduk.. ada yang di Arau, Jengka, Shah Alam, Puncak Alam (me :P)  and ada la jugak yang terus terduduk dekat MSU tu :P


Thursday, 18 January 2018

Repeat and Extend



Selalu nya student kalau dengar je word ‘repeat’ and ‘extend’ mesti seram sejuk dah badan. Untuk yang first time dengar mesti terduduk bila tengok result tulis certain subject tu ‘FAIL’ antaranya aku lahh . HHAHAHAHAHAHAHAH. Im gonna be honest with you guys yeaa.. Yea aku pernah merasa repeat dan extend ni. Nothing to be ashamed about that but don’t proud with that. Jadikan repeat and extend tu as pembakar semangat kau untuk study lebih kuat. Dulu first time aku repeat memang rasa macam “whyyyyyyyyyyy…” tu belum lagi tambah dengan rasa rendah diri dengan member-member class and sekolah. Tapi ye la,, bila dah repeat la baru dapat kesedaran ‘tu la main lagi, tak focus lagi time study, main lagi time jawah test semua tu’ . Memang time tu aku rasa teruk. Tapi Alhamdulillah, peluang kedua sentiasa ada. Aku study balik elok-elok sampai aku pernah sembang dengan pintu toilet time mandi sebab nak hafal Kreb Cycle ( untuk subject bio) , kawan-kawan aku ade yang bercakap dengan dinding and ade jugak yang sembang sorang-sorang tepi bucu katil. Nak hafal and fahamkan chapter tu punya pasal. But it’s worth it. Masa dapat result tu bersyukur gila-gila. Tak sia-sia ‘mengajar’ pintu toilet pasal Biology >.<

Tapi masa sem 4 aku buat hal lagi.. 
but honestly. Aku tak tau mana yang kurang..mungkin sebab final tu aku tak focus kot. Masa sem 4 tu boleh dikatakan tiap-tiap minggu keluar jalan sampai roommate risau la masa tu asyik takde kat bilik je. Kitaorang pernah tak sengaja sampai Pahang sebab petang tu kitaorang plan nak pergi beli makanan je kat pekanTapah tu, tapi tak tau macam mana boleh malam tu ada kat Cameron Highlands. LOL . Actually lepas pergi order makanan tu kitaorang plan nak pergi pusing sampai Kuala Woh je sebab kalau nak tunggu kat kedai memang lambat, time tu orang ramai. Lepas keluar dari Kuala Woh , kitaorang just suka-suka je ‘jom tnegok depan lagi ada apa’ . Last-last nampak signboard and bendera Pahang. Ambik kauuuu . Actually kalau nak cerita episode ‘TAK SENGAJA’ kitaorang tu memang berlambak and lawak gila. Okay berbalik pada topik asal.

Masa sem 4 tu memang terkejut bila dapat result sebab bila tiap kali kali test memang perform habis-habisan ( bukan tujuan untuk riak) , tapi bila final. Hancusssss..  nangis aku tengok result tu -_-‘’

Mula-mula aku tak expect aku akan extend tapi bila tengok result sem 4..hmm.. extend la sebab terlebih kredit hour untuk sem 5. So masa sem 5 aku dah susun cantik dah jadual. Tapi tak sampai 2 bulan, aku dah tergolek atas jalan kat Tapah Road ( aku accident ) . Duduk la kat hospital dalam seminggu, tapi tak tenang duduk sebab dalam seminggu tu la ade 2 test and kuiz bagai. Lepas keluar hospital aku terus balik ke UiTM sebab nak hantar surat cuti tu la ( dalam surat tu tulis MC 30 hari) . last-last aku dapat cuti 1 semester ! Tak best weyh tak best !! maknanya time tu aku terpaksa buat lain FYP and Business Plan untuk ENT tu sem akan datang. Next semester, aku balik tapi as Part 5 , member-member aku dah tukar ke Part 6. So aku jadi ‘adik’ diorang.  Naik part 6, ade lebihan-lebihan batch aku yang tinggal jadi part 7. So bila aku masuk class tu, lecturer akan pelik la sebab aku part 6 tapi aku tak kenal sorang pun student part 6. Yang sesetengah tu aku boleh kenal pun sebab sekelas.

Dari sepatutnya extend 1 semester, aku extend 2 semester. Tapi seriouslahhh.. masuk je sem baru memang aku pulun habis-habisan.

Macam aku yang merasa extend and repeat ni.. hahahahah.. *lap air mata

Nothing bad about that.. setiap apa yang jadi ada hikmahnya. Kita bersyukur la Tuhan uji kita dengan cara tu sebab nak kasi kesedaran pada kita untuk belajar lebih lagi and untuk luaskan pandangan kita terhadap orang lain. Ye, aku pernah jugak jumpa insan bertuah yang tak pernah repeat and extend ni, aku tak kata semua tauuu sesetengah je, sebab mostly aku jumpa semua baik-baik and supportive. Cuma ade sesetengah ni, bila dapat tau aku repeat muka diorang akan pandang sini gila siap sebut ‘’repeat..??” Sies weyh, memang down betul bila diorang buat macam tu. Ade sesetengah tu siap cakap ‘eee..repeat ? aku okay je tak repeat.subject aku lagi susah’ . So bila berhadapan dengan manusia-manusia macam ni, aku buat tak tau je. Don’t let them make you feel down. Setiap manusia ujian dia tak sama. Ada je student yang repeat tu dekan tiap-tiap sem, ade je student repeat tu grad on time dengan result cemerlang. And untuk yang extend pun, ade je grad dengan pointer cantik, ada je dapat dekan. Repeat dan extend bukan kayu ukur kebijaksaan seseorang. Itu Cuma antara kesilapan yang kita lakukan dalam kehidupan kita. Manusia memang tak lari dari kesilapan. Its will make you better person . jangan sesekali anggap diri tu bodoh sebab repeat bagai, mengarut ! you tak bodoh, you Cuma tersilap langkah. Kita semua pernah tersilap langkah. Aku ada kawan yang extend, repeat and tak pernah repeat. Alhamdulillah, diorang memang kawan yang baik. Be supportive , jangan downkan someone disebabkan result kurang cantik. Nothing to be ashamed about fail but don’t proud with it. Anggap semua yang terjadi ni as pengajaran and pengalaman.

Sekian ai merepek.

That’s all 🙃💕


Mek Zumbie 2k18 Giveaway


click banner untuk join  ^_^ 

Harini aku rajin-rajinkan diri untuk join contest ni. hahahaaah. Sementara menanti idea yang entah mana pergi tu kan, dari senyap je.. baik buat something, so tak lah berhabuk sangat blog ni  >.< 

Yang bestnya, hadiah dia kita boleh pilik :p tapi based on apa yang Mek Zumbie list kan je la ye. Kalau korang nak tengok list hadiah giveaway dia boleh click SINI

Untuk giveaway ni, aku just nak pilih buku je.

Novel Dari Alam Lain: DAL004 (new)

Mula-mula aku plan nak pilih buku The Unsung Hero tu tapi dah ada so aku pilih buku Dari Alam Lain
Kalau ikutkan banyak lagi hadiah best-best..macam blouse, beg etc.

End of Diploma Life


Pejam celik pejam celik rupanya harini hari last aku ade kat Tapah as student UiTM Tapah. Next month aku akan datang balik as Alumni dah *potong bawang.
 Happy ? Yes offcourse , finally aku dah grad untuk diploma but at the same time sedih la jugak L  Banyak memori kat Tapah ni tauuuu :’( Rasa nya kalau buat throwback mesti berjela aku tulis dari start Semester 2 (after kitaorang dipindahkan ke sini) sampai la sekarang and confirm banjir bilik aku malam ni.  HAHAHAHAHAH dah la roommate dah otw balik dah ni, member-member pun ade la berapa kerat lagi tinggal tengah kemas barang tu and ada yang tak habis exam lagi tu.

Alhamdulillah..finally aku boleh balik tanpa risau takut tak dapat class CHM dgn Sir Shaffiq lagi. LOL

Rasa macam teringin jugak  nak throwback.. tapi nanti-nanti la, ai tengah rasa happy sedih nak nangis nak jerit bagai ni. >_<


this budak nama Atiq. Masa mula-mula aku kenal

Friday, 12 January 2018

Saya Nak Masuk Bloglist January

click banner untuk
Hai everyone, since I busy with my final exam this month sooo maybe im just going to join segment yang simple-simple je J

Thursday, 4 January 2018

Melebih-lebih

Hai, 
aku tengah bengang sekarang ni jiran aras atas bilik aku ni. Bising yang amat sangat sampai nak mengamuk bila dengar. Bayangkan la sekarang musim final exam, yeaa..I know paper korang hari lain tak sama apa semua tu. Tapi atleast hormat la sama orang keliling. Ni tak..jerit macam kena histeria dah tu sampai ke tengah malam. Ingatkan bila tengah malam nak senyap la sikit kan..rupanya sampai pukul 3 ,4 pagi. Like..wtf !! korang study sambil jerit-jerit ke ? diorang dah la mantan JPK, tunjuk la contoh yang baik sikit even dah MANTAN !! ini tak.. aku bukannya anti dengan geng-geng JPK, ade je member aku JPK kolej tapi takde la seteruk diorang. Masa jadi JPK tu pun sama jugak teruk perangai, terjerit-jerit tengah malam. Bila siswi lain bising pandai pulak datang tegur penuh berhikmah tapi bila kena ke diorang boleh buat bodoh je. Ada la satu hari tu, aku dengan member-member aku lepak sampai tengah malam di ruang pejalan kaki, then kitaorang nampak geng-geng JPK tu tengok semacam je..kitaorang blah la. Tapi bila tengok perangai diorang yang lag teruk pada siswi lain tu..serious sakit hati.
Yang tambah sakit hatinya…bila kita tegur diorang lagi buat melebih-lebih. Macam haritu, diorang celebrate birthday kawan diorang. Bayangkan bising diorang sampai bingit telinga dengar even aku dah tutup pintu. Diorang sambut dekat aras bawah and since bilik aku arah bawah..memang dengar habis la diorang terjerit-jerit tu sampai tahap aku rasa kalau diorang jerit sampai kena histeria, jangan harap aku nak tolong. Teruk sangat.. budak aras lain tegur la diorang, aku ingatkan dah senyap lepas kena tegur, rupanya tak. Diorang lagi kuatkan suara. LOL degil gila.
Kepada JPk2 yang baca post aku ni, jangan terasa. Aku Cuma luahkan rasa bengang pada set-set mantan JPK aras atas bilik aku ni. JPK-JPK lain aku okay je. Alhamdulillah JPK sem ni baik-baik belaka.

Sekian.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...