GIVEAWAY: LIST PARTICIPANT

Saturday, 9 December 2017

Rawat Masalah Kulit Kering


Hai gaiss ,
 kalini aku nak cerita pulak macam rawat masalah kulit kering kat muka ni. Serious talk ! Diorang kata kalau kulit kering, kena banyak minum air kosong baru hilang. Tapi , aku memang hari-hari minum air kosong tu about 4 botol yang 1.5L ..still kering. 
And the worst part is... dia selalu kering area tepi mulut. Tau-tau je la kan.. kalau kering area tepi mulut tepi bibir confirm nampak macam kesan air basing kering >.< Sies thooo.. aku sampai tak tau nak buat apa. one day , kawan aku suggest la aku guna Vaseline. Mula-mula aku macam 'malas la' 'elok ke?' tapi kawan aku paksa jugak an.. Alhamdulillah la.. mula-mula pakai dia just kasi tak nampak kering je.. bila dah lama pakai tu kulit kering no more :P 




Besar ni saja pun tahan almost setahun . harga less than RM10 so memang berbaloi la beli 

selain letak kat kulit, aku selalu letak kat bibir before apply lipstick so bibir tak nampak kering. Letak jugak dekat kening and bulu mata sebab tak silap aku pernah baca Vaseline ni boleh kuatkan struktur rambut-rambut halus tu. 

Kalau aku rasa macam takde kerja tu, lepas mandi and cuci muka, aku celet vaseline ni dekat muka. Rasa moisture- moisture gitewww..

Jimat dan Mudah. Sekarang ni Vaseline memang aku angkut sekali kalau nak keluar ke mana-mana.

17 comments:

  1. Betul, sy slalu sapu dkat kning, nampak hasil dia, kening makin teratur and lebat sikit. Kalau dulu xnmpk sgt ad kening.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann , saya selalu letak dekat kening dan bulu mata.. nampak kemas je bila selalu pakai. jimat pun jimat

      Delete
  2. Tiap malam CCL wajib sapu vaseline ni pada bibir, bangun pagi bibir rasa licin je , lembab dan sebelum apply lipstik pun CCL sapu sikit . Keberkesanan dia mmemang terbaiik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau apply daily bibir memang tak kering lah cite dia , tu yang best bila guna vaseline.

      Delete
  3. yes true, sya pun selalu pakai vaseline! its really good. kadang pakai dekat kening haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..samaaa.. bila tiap kali nak pergi class memang selalu pakai. bila letak dekat bulu mata nampak mcm pakai maskara je mata tu

      Delete
  4. oh yes vaseline is really good.

    hi feel free to join here

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  5. Samaa selalu guna vaseline jugak. Tapi saya beli dari mekah, sebab orang cakap Vaseline dari US or Arab lagi best

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan pun ada beli kt mekah tpi lupa nk tnya harga. harga berapa eh kalau kat mekah ?

      Delete
  6. suka pakai benda ni dekat bibir, sebab bibir selalu kering, and bagus sangat lepas pakai bibir tak berapa nak kering lagi.

    ReplyDelete
  7. Memang bagus pun Vaseline ni . Suka pakai kat bibir kering selepas mandi & before masuk tido hehhee

    ReplyDelete
  8. vaseline is good! I use it on my eyebrows sbb people say vaseline ni boleh lebatkan bulu. I also use it on my lips bila kering, so useful!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...