GIVEAWAY: LIST PARTICIPANT

Sunday, 31 December 2017

GIVEAWAY BY PRINCESS FAZZ



Goodluck pada sesiapa yang join tu \(^_^)/ 

Segmen : REALSVIORS Bloglist


Untuk azam tahun 2018 ni, aku tak mintak banyak (?) so-so je..

  1. Nak dapat dekan untuk degree start 2018 ni.
  2. Nak kurus T.T [ believe me..aku recylce azam 2014 punya]
  3. Nak start berjimat [ sebab plan nak beli makanan banyak-banyak ^_^ *RIP azam number 2  ]
  4. Belajar cara jual kuih kerepek >.< 
  5. Of course la.. jadi anak yang baik ... ye adik-adik.. jadi anak-anak yg baik tauu...
  6. Dont bring 2017's problem into 2018 
  7. Kalau ada kesempatan, nak try kerja part-time. 
  8. Promote banyak-banyak shawl yang I jual tuuu.. boleh click di sidebar -_-'
  9. Make sure azam 2018 ni menjadi \(^_^)/
Sekian azam aku..-_-''


okay untuk cara nk join segment ni..korang click kat banner tu tau..simple je tau syarat-syarat dia 



HAPPY NEW YEAR

Saturday, 30 December 2017

New Year Giveaway whoot whotttt

click banner untuk join



Lusa dah nak masuk tahun baru kan ^_^ dan umur i pun masuk la 22 T.T tapi tak official la..yelaa.. birthday pun hujung bulan 12 an. Enough with potpet. i nak ajak korang semua join giveaway ni. syarat dia simple je semudah ABC gitewww... kalau nak tau macam mana nak join, korang boleh click pada banner tu \(^_^)/

Untuk tahun 2017, gambar ni yang paling I suka. Family belah mak buat gathering untuk raya. Jarang dapat kumpul ramai-ramai macam ni, sebab masing-masing busy an..


Family Day

Saturday, 16 December 2017

Segment: Increase Your Followers by Que

click this banner to join


okay gais, once again i got no idea what to update since this week i've been too busy with presentation and test. so, i join this segment     \(^_^)/  


kepada siapa-siapa yang nak join boleh click banner tu kayyy 

tarikh tutup segment ni pada 13 January 2018

Wednesday, 13 December 2017

GIVEAWAY: MY FIRST GIVEAWAY AND PYKA B'DAY GIVEAWAY


Hai gaiss, since i got now idea what to write in this blog today, so i just wanna to ask you to join this giveaway by Pyka . 



click banner ni untuk join 

Rules dia simple je , kalau nak tau apa rule dia boleh click banner tu kayy .


This ends on 14th of January 2018.


Okay, lets start with apa yang menarik dengan blog pyka ni 


  • Kemas dan menarik

your blog nampak kemas and menarik, sedap mata memandang sedap tak guna guna warna-warna yang terang (my eyes hurt bila ade blog guna blocking colour :( ) 


  • simple
simple sebab takde banyak sangat widget yang pelik-pelik dalam blog awak nii.. 


Untuk improvement, I spent nearly half an hour untuk cari apa yang nak ditingkatkat. Honestly.. I really wanna have a simple design just like your.

After cari-cari tu... I rasa you patut organize susunan sidebar like blog archive you should pun under author, so readers tak perlu scroll sampai ke bawah untuk cari other post. 


Rasa tu je kot ^.^

Sekian :)

Monday, 11 December 2017

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

Hai, Im back for today :p 

Harini taknak cakap banyak , just nak ajak korang join sekali giveaway  dari blogger cik Raydah kita ^_^  


http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html



Syarat dia simple je. Nak tau apa syarat-syarat dia korang boleh click kat gambar atas tu. Gambar bunga tu \(^.^)/ 

Hadiah dia ?

ni hadiah dia 

Cepat tau ! Tarikh tutup giveaway ni 20th December 2017

Good luck kepada sesiapa yang join tu.


Sunday, 10 December 2017

My Favourite Candy

Alkisahnya , semalam aku dengan kawan aku pergi ke pasar malam kat Pekan Tapah. Sebab dah rasa pishang sangat dah mereput je dalam kolej tu kan, kitaorang pergi merayap. Sementara tengah tunggu kawan aku punya yong tau fu siap, aku merayap ke gerai sebelah yg jual gula-gula. That time rasa happy namatey tiba-tiba ternampak gula-gula favourite aku.

Saturday, 9 December 2017

Rawat Masalah Kulit Kering


Hai gaiss ,
 kalini aku nak cerita pulak macam rawat masalah kulit kering kat muka ni. Serious talk ! Diorang kata kalau kulit kering, kena banyak minum air kosong baru hilang. Tapi , aku memang hari-hari minum air kosong tu about 4 botol yang 1.5L ..still kering. 
And the worst part is... dia selalu kering area tepi mulut. Tau-tau je la kan.. kalau kering area tepi mulut tepi bibir confirm nampak macam kesan air basing kering >.< Sies thooo.. aku sampai tak tau nak buat apa. one day , kawan aku suggest la aku guna Vaseline. Mula-mula aku macam 'malas la' 'elok ke?' tapi kawan aku paksa jugak an.. Alhamdulillah la.. mula-mula pakai dia just kasi tak nampak kering je.. bila dah lama pakai tu kulit kering no more :P 




Besar ni saja pun tahan almost setahun . harga less than RM10 so memang berbaloi la beli 

selain letak kat kulit, aku selalu letak kat bibir before apply lipstick so bibir tak nampak kering. Letak jugak dekat kening and bulu mata sebab tak silap aku pernah baca Vaseline ni boleh kuatkan struktur rambut-rambut halus tu. 

Kalau aku rasa macam takde kerja tu, lepas mandi and cuci muka, aku celet vaseline ni dekat muka. Rasa moisture- moisture gitewww..

Jimat dan Mudah. Sekarang ni Vaseline memang aku angkut sekali kalau nak keluar ke mana-mana.

What's in you bag ?

Hai uolss, 

okay selalu bila kita nak keluar pergi mana-mana mesti ada barang wajib yang kita akan bawak sekali kan ? Since today, aku rasa nothing to do , aku share je la benda alah apa yang aku selalu angkut kalau nak keluar pergi mana-mana pun. 

Untuk bag...erm..aku bukan jenis yang bawak handbag yang bergaya-bergaya tu sebab aku tak reti nak pakai and nak jaga LOL .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...