Monday, 12 December 2016

Bila Umur Kau Dah Masuk 20-an

Hai Assalamualikum semua . Aku dah tak ingat dah bila kali terakhir aku post .. tak silap aku raya haritu kan ? Entah la nak . Jadi untuk masa sekarang ni memang ras apelik pulak bila nak start menulis balik .lagipun lepas dah masuk semester 5 ni, macam-macam la dugaan . atau lebih tepat la bila kau dah masuk umur 20 ni . Acah je semester 5 sebab sekarang aku semester5 . Hahahahaha . Bukan main-main okay , sejak masuk umur 20 ni macam benda jadi contoh nya eh aku nak listkan

  1. gaduh-gaduh dengan kawan. (normal la an ? tapi bila dah besar gaduh ni.. ofkos la gaduh hal2 besar)
  2. result jatuh ( tu..taknak ckp apa -apa ..hahahah)
  3. rasa tetiba bertanggungjawab (kau dah besar an, takkan nak main-main lagi..)
  4. mula fikir pasal masa depan (kau pikir lepas habis belajar nak kerja , beli rumah apa semua tu la)
  5. dugaan ekonomi (zaman sekarang kan mata wang rendah)
  6. tiba-tiba ada orang suka kat kau (nasib la..)
  7. Ada orang tinggalkan kau.. ( keluarga,kawan-kawan)


okay la..yang tu aku list kan je.. tak sure betul ke tak . hhuhuhuh .
macam aku tau kan.. bila dah start masuk umur 20 ni , macam-macam perangai manusia aku kena hadap sampai kadang-kadang aku dengan kawan aku rasa tak percaya
''serious la ade wujud perangai mcm ni?''
Rasa macam kejutan budaya pulak bila tetiba benda-benda macam tu datang an .
Macam aku , bulan Julai .. aku accident . Benda yang aku tak pernah bayangkan tetiba jadi . Aku macam terkejut . Tak pernah bayang kot aku akan accident . Tapi tu la kan . kita kena pernah Qada' dan Qadar Allah.. so kita kena REDHO  :) semua benda yang jadi ni mesti ada hikmah disebaliknya. jangan mengeluh apa semua tu .. kalau mengeluh takkan ubah apa-apa pun . teruskan je hidup :) cewaahhh.. entah pape je aku rasa bila cakap mcm ni >.<

so .. bye :)
 

No comments:

Post a Comment