Saturday, 19 December 2015

Chaos

Assalamualaikum .. setelah berbulan menyopikan diri akhirnya aku muncul balik . ngeh ngeh ngeh >_< . well , semenjak dua menjak ni memang busy memanjang la ceritanya . tambah-tambah bila dah masuk sem 4 ni , lagi-lagi la . plus duduk rumah sewa lagi an . Tapi Alhamdulillah la dapat kolej , so rumah sewa tu boleh la keluar . Tapi....tapi . Ingatkan bila nak keluar ni semudah ABC  , but nooo !!!
Okay lah , kitaorang serumah dah setuju untuk duduk kat rumah tu sebulan je since aku dengan kawan aku ( 5 orang ) dapat kolej , then lagi 5 tu pulak jumpa dah la rumah since kitaorang kata nak keluar kann.. coz , kalau diorang nak stay jugak diorang kenA BAYAR DOUBLE . bayangkan , satu rumah tu RM 1400  , mana nak cekau . belum masuk api air lagi , astro lagi . minyak kereta lagi . huishhh ,, bisa botak dowh kepala . So pada hari yang diorang berlima tu kata nak keluar , diorang pun keluar la, hantar barang ke rumah baru diorang yang dekat jugak la dengan kampus . Then petang tu tuan rumah sewa tu datang sebab dah cerita kata nak keluar harini and one of them cerita yang peti ais rumah ni ada problem . problem yang aku tahu nya , peti ais tu dah habis gas. Masa tuan rumah datang check . know what ? Yes , memang gas habis , tapi sebab fridge tu bocor kat bahagian freeze. Then kitaorang teringat yang one of them tu jugak yang kelarin bersihkan peti ais tu , buang ais kat bahagian freeze . kitaorang tanya la diorang buang ais guna apa , the tau takk.. diorang guna cucumber cutter untuk buang ais . Hello ! Semua orang tahu kot kat bahagian freeze tu tak boleh guna benda tajam . then now , peti ais tu rosak . nak repair memang mahal la . so owner mintak ganti baru . Since kitaorang kata tu bukan salah kitaorang sebab kitaorang tak pernah pun bersihkan bahagian freeze tu and kitaorang tahu la proper way untuk buang ais tu . So kitaoarang mintak la diorang yang bertanggugjawab untuk ganti baik peti ais tu . yela , bukannya nak lari dari tanggungjawab tapi dah memang salah diorang . kenapa kitaoarang pulak kena tanggung . plus disebabkan peti ais tu rosak , banyak barang basah kitaorang rosak . kan dah rugi banyak tu  :( . Tapi sekarang  diorang pulak macam tak agree nak bayar . Siap cakap lack of manner . No ! we are not lack of manner . its about responsibility . Dah memang tu bukan salah kitaorang kan..hmm..  

1 comment:

  1. Hi, perkongsian yang menarik. Done follow, follow me back :)

    ReplyDelete