Tuesday, 21 April 2015

Serious penat !

Hari ni serious penat . Bukan nak kata setakat hari je tau , ni weekend yang penat tapi seronok . Kenapa ? Sebab , hari Khamis , pergi Taiping , pergi pagi balik petang . Singgah jap Kuala Sepetang tengok ayaq plus makan Mee Udang . Wiii... ni yang seronoknya . Hahahaha . 
Okay , hari berikutnya , iaitu Jumaat lah , ...okay yang ni tak jalan ke mana sangat . Takat Kuala Kangsar je , je ? Selalu pergi sampai tahap bosan dah . Apa-apapun , kita pergi sana sebab nak register lesen . Senang cerita. ambik lesen . isk isk , orang lain semua dah berlesen termasuk adik , kita je takde lagi . Hari Sabtu tu pulak , ayah tekan minyak kereta dia ke Ipoh . Dalam ontheway ke Ipoh tu singgah Sungai Siput . Ayah singgah solat jap di Msjid Muhamadiah atau lebih dikenali sebagai Masjid Cina . Memang masjid tu kalau sekali pandang macam kat China lah . Serious cantik . Senibina unik. Kemudahan pun lengkap . Dan masjid ni terletak di perumahan yang kejirannya Cina la . Lepas tu straight to Ipoh  . Jeng jeng , tak sangka terjumpa pulak Cikgu Sahak kat restoran sebelah stadium tu . Katanya hantar budak main hoki . :) . Cikgu Sahak ni PK HEM di sekolah aku tapi dah pindah ke sekolah lain. Selesainya isi perut , pergi ronda-ronda sikit then balik . Hari Ahadnya pulak , pergi kelas memandu . Dah la takde gengn dalam kelas tu , memang macam kera sumbang habis la :D . Apa apa pun . Yang penting dapat jenjalan  . 

Halatuju

Entry ni aku dah tulis dah siap-siap before balik rumah . So now dah start cuti semester , so aku kerja la . Kerja apa ? Ambik adik pergi sekolah , hantar adik pergi sekolah and so on la . Yeayy ! Baru-baru lagi dapat balik tAPi lama-lama tu boring la sebab rasa kosong sangat jadual tu :P
Masa-masa cuti sem ni , kalau aku better spend time dengan family , bagi aku la . Tapi ada je yang lain kemain kau pergi lepak , jalan-jalan sakan dengan kawan-kawan . Aku pun ada la jugak jalan-jalan , tapi most of it jalan-jalan dengan family beside sembang-sembang dengan mak aku . Hihihi .
K enough dengan merepek ni. 
HALATUJU .
 Selalu jugak la aku dok fikir nya . Kalau other people , diorang further study dengan course yang memang diorang tahu akan berkait dengan cita-cita diorang . But for me , ZERO. Aku tahu apa yang aKu perlu buat . Time isi UPU , jangan cakap la memang merepek course yang aku pilih (Alhamdulillah la aku dapat Dip Science) .

Aku sendiri tak tahu apa cita-cita aku yang tetapnya. Yang ada dalam otak aku just business . Tapi aku nak kerja dulu then baru bukak bisnes . 
Benda paling mencabar sekali yang aku nak jawab bila diorang tanya  'Cita-cita nak jadi apa?'
Aku pun whatt ??? Sejam fikir belum tentu dapat jawapan . Ada orang kata aku sesuai jadi pengacara , ada kata aku sesuai bahagian computer , ada kata aku sesuai bahagian motivasi  , bagi talk kat orang , ada kata aku designer , macam-macam la . Maybe now not the right time . Maybe aku kena terus je study , ikut flow . 

Saturday, 18 April 2015

Cuti semester begin !

Tik tok tik tok!
Okay class , time up now , stop writing and make sure you have full fill your detail .

Aku tersengih . LAST PAPER. it's mean ! CUTI !!!

Yeayyy ! To all my friends , enjoy your holiday ! See you all next semester .

*Tak tahu nak tulis panjang -panjang macam Farhana :P





muka habis final exam 

Thursday, 16 April 2015

Last paper then cutii !

Last paper , chemistry then kita cuti ! Finally lepas satu sem struggle balajor kat tempat baru dengan kawan-kawan baru akhirnya sampai ke penghujung . Sem depan ? The same class of course ! 


.
.
Setahun setengah je lagi kita kat UiTM Tapah then , ikut halauju masing-masing la nak belajar kat mana . Aku ? Entah la , tapi PALAM jadi idaman . Hahahaha . 

K bye . Lupa pulak kena  study untuk Chemistry :) . Wish me the best kay ??

Wednesday, 15 April 2015

Last Paper Final Exam . Haiyyyyargh !!!!

Fuhhh !!! Penat dowh berperang dengan pen dengan kertas bagai ni ! Sampai sakit-sakit kepala . Nak Pikir jawapan untuk 'it' pun dah bikin aku berdenyut urat-urat kepala !!! Okay ! Got to go with Physic and Chemistry . See aa

Tuesday, 14 April 2015

Mereput

"Oh no! Once again aku mereput dalam bilik ni sensorang ? Oh yeayy !! Ibarat bilik ni aku yang punyaaa..~~~"
^_^ Feeling bila roommates keluar jawab exam and aku tinggal sensorang dalam bilik . Haxhaxhax.
Sebut tentang mereput , masuk-masuk je bilik tetiba aku terbau macam bangkai , seem like bangkai cicak la . Pelik !
Sebelum aku keluar tadi takde pulak , takkan la cicak yang ade dalam bilik ni mati and terus berbau . Menggunakan fakta logik aku yang mengambil Bio nihhh , mustahil baru mati 2 jam dah ada bau busuk . Kan kan !
Tapi , takkan la dah mati semalam kt tempat lain and tetiba time berbau tu cicak melayang ke dalam bilik aku . Misteri nusantara ~~~
.. Typing , typing...typing...
Eh ! dAh hilang bau cicakhh tu !

Ding2

Feeling aku je kot . hahahaha . 
Still mereput sensorang , *mana diorang tak balik2 lagi :(

Mata aku kerling je buku physic ni , nak study dah xde mood ! Feel nak balik je tinggal ni :P

Hmmm... Time to go . Dahaga menyerang diri.

Sunday, 12 April 2015

| Family Day 48 |

Assalamualaikum , hey guys ! 
*goyang-goyang kaki
Okay hari ni kita nak story pasal event yang baru je class kitaorang buat *okay even not all people in class tu hadir
 Event apakah ? Eh tu tajuk tu , Family Day . Hahahaha sound weird since we are all student.
Majlis ni kitaorang (eh kitaorang ? hahaha) buat simple2 je . Makan burger bakar and air cocktail je . Tapi one thing special , kitaorang exchange hadiah dengan classmate . *so cweet 
 Hadiah yang cute-cute gituuuu... Terharu -__- hahahaha
Okay ! Enough dengen merepek ni . Ergh !

muka muka happy dapat hadiah free . hahaha. Eh nope free at all , semua kena beli , exchange la hadiah tu .

Zati dapat hadiah 2 in 1 . Hurin dapat hadiah dari best friend so cuwettt 

Ni owner pada Iphone yang selalu jadi mangsa kitaorang untuk selfie . Hahahaha . Tenkiuhhh anyways :)


Idea n kelancaran event ni ; credit to diorang :D

Dengar je burger bakar , semua pakat tak tahan nak makan sampai roommates yang yang dengar nak order burger pun order sekali.

Hadiah dia so sweet , frame gambar dengan siap ada gambar class lagi.

Muka cover mulut . Hahaha . *Class rep menyebuk sekali selfie . :)


Ajet2 model waktu angin sepoi-sepoi . :P

Geng blogger :D

Farhana and Ain


I got this hadiah . Cerita lawak disebalik hadiah . Serious !


This budak-budak enjoy the wind . 


Cweet terlebih .
So sampai sini je kot entry aku . Aku dah takde idea plus this week aku ada 2 paper final exam - Physic n Chemist . Hahahaha . Wish me n my friends pass with flying colour eh !

K bye . *sambung tengok buku physic

Monday, 6 April 2015

Typical Budak U

Yeayy , tetiba harini rajin nak menulis . Hmm.. typical budak U ? -_-'  *papelah

Okay cakap pasal typical kiranya benda yang budak-budak U selalu buat la , mostly la even sesetengah takbuat :D tapi setakat apa yang aku tengok ni macam tu lahh . Tak kira lah kau U mana even kolej pun tak terkecuali ^_^. 

1. Bila lecturer tu garang , kemain siapkan semu kerja , tapi kalau baik gegila , buat-buat jugak tapi kekadang tu tak siap pun .
2. nak makan kt mana ? -Pergh ! Ni soalan KBKK aras tinggi dowh , ambik masa jugak nak fikir
3. Nak makan apa? haa.. ni susah jugak soalan , kadang-kadang sampai setengah jam pikir nak makan apa.
4. Nama penuh lecturer - Selama satu ngajar , nama penuh pun tak ingat ? Ish-ish . tapi seriously , bila exam , soalan ni la paling susah :P . Silap-silap kalau salah tulis boleh kena potong markah weyh.
5. Tiap bilik mesti ada maggi :P 
6.Bila ada masa terluang , aktiviti utama Zzz... tidoq . 'Tidur itu penting' >_<.
7. Moment paling best bila lecturer cancel class. =_='
8. Assignment tinggi buku Campbell pun tak heran demi layan movie yang baru copy dari kawan ~_~.
9.Budak lelaki , baju diorang kita boleh hafal dah , tapi kalau perempuan .... sentiasa baju baru agaknya . 
10. kelas pukul 10 pagi, terbangun pukul 9 pagi, tidur balik sampai 9:30 pagi.


|Hanya rekaan semata mata , tiada kena mengena antara hidup dan mati , kalau ada , itu tidak disengajakan|