Friday, 13 March 2015

Jalan-Jalan Ipoh




can you see the excited expression kitaorang yang semangat nak jalan-jalan 

di Ipoh after 1 month terperap dalam UiTM Tapah . Siapa sangka perjalanan 

kitaorang yang mulanya happy mula menjadi satu perjalan yang penuh 

adventures . Macam dalam komikkan ? But end with happy ending . Ceritanya 

memang panjang gila and this is our throwback je . Dah lama pergi baru hari

 ni tulis tentang ni . Kami start perjalanan ke stesen KTM Tapah pukul 10 pagi

 . Cadang nak naik ETS ke Ipoh pukul 10 :30 pagi tapi ti2et full , then we

 decide go to KL , also full . So we just wait for the next ETS to Ipoh , lebih 

kurang pukul 2:30 petang macam tu la. Sementara nak tunggu tu kami jalan-

jalan kawasan sekitar and ada spot satu kenduri . Dan disitu satu cerita lawak

 mula . kami waktu tu dah lapar , yelakan , dah tengah hari n pagi tu just 

makan roti je . Rasa nak je pergi makan kenduri tapi sebab malu , kitaorang

cari je kedai runcit terdekat untuk beli makanan . Tup-tup , Ayu dan Zati 

dengan selamber nya pergi ke kenduri tu and you know what , diorang dapat

makan sedap-sedap and kami just makan roti dengan air kotak di kaki lima 

(dalam hati kata  menyesal tak ikot. ahahahah)





Kami ni pun pergi ke stesen semula untuk rehat dan solat zohor , tetiba Ayu 

call . Kami pun buat trick kata kami semua balik kampus jap ,. hahahaha .. 

nak menipu tapi kantoi sebab bila diorang pergi surau diorang cam kasut kami .




Naik ETS ke Ipoh dengan muka excited sebab tu first time outing lepas pindah 
ke Kampus Tapah ni :P

Dalam ETS tu mata memang tengok ke luar tingkap je la . Serious cantik 
scenery .

Sampai je Ipoh , kitaorang ambik teksi ke Stesen Bus Amanjaya sebab nak 

beli tiket bus kawan kitaorang yang dari Terengganu ni ....







be continued....

No comments:

Post a Comment

Gegirls Take Over Penang Part 1

Okay la lepas lama senyap je kan harini aku nak share pengalaman aku dengan kawan-kawan pergi vacay di Penang. Well , boleh dikatakan kitao...