Monday, 30 March 2015

Postpone Update

Merujuk kepada perkara di atas , saya ingin memaklumkan bahawa saya akan menyetopkan aktiviti berbelog untuk sementara waktu due to exam week .
*Ada aku kesah . itupun nak gempak. Bahasa pun takbetul . 


TYPO . EXAM !


K bye . Sayang awok semua :)

Saturday, 28 March 2015

Semester 2 | Class Is Over |



Alhamdulillah .. akhirnya habis jugak class kitaorang selama 14 minggu ni di tempat baru bersama kawan-kawan baru . Acewaahhhh ! Hahaha . Eh serious ! Tempat baru sebab dah ditransitkan ke UiTM Tapah . Kawan-kawan baru sebab gabungan class antara student Arau dan Pilah . Even at first , apa tu orang kata . Hmmmm... tak kenal maka tak cinta . Eh ! Kelaut peribahasa . Tapi Alhamdulillah dapat ngam macam Okazaki Fragment  yang di bind kan oleh Ligase . Apa istilah aku merepek ? Google ye sayangku .
Baru belajar istilah tu minggu ni , eksyen . Haxhaxhax . Okay gelak tak sopan pulak . >_<


Yang belakang tu lecturer Biology 150 kitaorang . Namanya Dr.Low Kim Fatt. Aceceh kitaorang ambik gambar senyap senyap sementara dia dok cari attendance dalam file dia . Camera iPongg by Ain . >_< . Penuh memory dia yang 16 G tu dengan gambar-gambar serba cun lagi cantik dari kami semua . *perasan !!!!


 Sebab harini last class jadi nak la gambar-gambar sesikit . 
Sir tengah susun note lecture dia pulakk .


Okeyh .. ni tinggi lelampai ni pulak lecturer Math kitaorang . Sir Syawal ni memang baik la , bukan perli tapi knyataan la ek .
*class kau semua girls ek ?
Eh tak lah ! Ada je the boys tapi dah kami-kami yang bergambar kami-kami nakbuat cemana . Kalau nak tengok  jejako-jejako handsome lagi menawan class aku click jejaka class 48 nih . Erk !



yang tu sorang the boys class aku . yang belakang tu .... lecturer chemist . Miss Nuriza . Dia duduk belakang sebb nak tengok aku present kat depan . Huarghh ! Hancur presentation.

Eh ! Dah habis gambar . Tak larat nak uppelod (bukan typo) bebanyak . Jenuh nak scroll nanti . Okay rasa sampai sini je kot . Kalau tetiba diri ni terajinnnn .. ade kot Part 2 punya . K bye !

Monday, 23 March 2015

benda yang lepas jangan dikenang ?

:/

Yoka ? *yelekot

depa kata benda yang lepas jangan dikenang ? 

tapi nak jugak terkenang . *buat apa kenang?

 Mana boleh senang-senang je lupa benda yang dah jadi kan ? *entah

Benda tu dah set dalam kepala kita dah pun . siapa yang senang-senang 

boleh lupa moment yang selama 4 bulan lebih nih .

Semester lepas kita sekelas , semester ni L L  

Half dah transfer ke Tapah half lagi still di Arau . *sedihnya emoticon

Tetiba entah la , hari memperingati ASD1Jn kot hari ni .. >_-

Temlen Fb aku penuh dengan ASD1Jn punya gambaq . Bukan tak suka  ,

 bukan marah .. tetiba rindu sem lepas bila tengok gambar-gambar semua ni .
---tak pela korang ,nanti time degree kot ada rezzeki kita jumpa balik . kan kan kan !





ni seram punya gambar . erghh . 

View dari Al-Farabi 3 , kita boleh tengok almost whole Arau . Ni yang aku suka sangat-sangat ni . Tenang je tengok , nampak sawah , , bukit. -serious miss it .






ni semua time last paper












thank to Iqbal as monopod . yeayy :)











-|Aku nak pi Perlis nak beli belacan Pak Su ^_^|-

The Secret Life of Walter Mitty

>_<

KOrang mesti expext  aku nak describa pasal cerita Walter Mitty ni kan ? :P
Tambah -tambah pulak budak U sem 2 yang ambik ELC 150 . *u mana ?

Haipp ! Aku tak nak mention buat-buat tak tahu pulak. huhuhu
tak nak lah , aku bukannya pilih pun cerita ni . *dah tak buat kenapa nak mention ? gedik!
ye lahh ! Lecture bagi tajuk tu suruh discuss . Gelap idea untuk setengah saat .
dok pikir la apa nak comment kan . tup-tup ada sorang budak kelas aku comment , aku pun hmm,... komen jugak la even tak faham task . Isk isk . 
hahaha
. nak markah punya pasal kan . biasala . -__-''
and disebabkan pagi tadi ada test chemistry so tak ramai yang comment semalam sebab semua pakat busy study last minute  *macam kau tu prepare sangat . jawab pun tak lepas.  :'(

and petang tadi dah habis penderitaan yang pelik tu aku pun try la bukak balik student portal.
 Mak aiiii ! Tu dia , banyak kemain comment-comment yang muncul sampai jenuh nak baca . 
berpinaq mata sat . 
Lepas tu apa lagi , bermula la perang comment tu ,
orang ni reply dia comment , lepas dia comment dia balas balik . 

errrgh.. jenuh nak baca. 
nasib baik aku bukan lecturer nih

you know how jenuh i'm when to read it . ! *euww ! rojak nya language kau






Monday, 16 March 2015

Birthday Girl [ Hurin ] 19 y/o



Selamat hari lahir Hurin , semoga dimurahkan rezeki , dipanjangkan umur ...keep cute as selalu . from your jiranmates , classmate ,  transfermates.




Sunday, 15 March 2015

Hurin Dah Besar














Today... is Hurin birthday !!
Happy Birthday Hurin...
Semoga dimurahkan rezeki ,
dipanjangkan umur ,
Keep smile
dan kekal kecomelan tu :)
Sweet 19
Final is around the corner ,
Study well. 

Tuesday, 3 March 2015

Last lab Biology 150 session for this semester

Assalamualaikum uollss !! J
Hari ni <semalam> dengan officialnya habis lab session untuk biology ( semester 2 je la, sem depan ada lagi)
Sedih ? Buat apa ? Lecturer yang ajar lab sama time lecture :D
Last experiment ni kitaorang buat tentang pigment for photosynthesis ( iolls bukan nak cerita pasal photosynthesis tu..)
For the end session memang macam-macam la kerenah boleh tengok  >_< . Nak buat experiment pun nak tergelak habis .

syaddad dengan gaya ntah apa-ape . Ni gambar curi-curi namanya .

Lgi satu gambar curi-curi dari diorang

okay ni memang gambar sukarela . Guna iPhone 5s ain tu , kami ni memang pantang sikit bila berselfie nihh... Tudung ke laut menampakkan dahi luas tu haa... Hurin dengan Zati maintain dengan kukiutan dia 

Bila classmates bergambar , lecturer tenggelam pulak . Nak cari mana satu lecturer pun payah . Pepandai korang la cari ekk


Anak murid kesayangan . :D

Actually that time , kita punya boss besar a.k.a Nadzi suruh ambik gambar daun guna fhone dia .. Memang la kitaorang ambik tapi 3 , 4 gambar je daun tu . Selebihnya fotosintesis kat muka kami ni hahh . Opss.. iolls punya keje nak ambik gambar :D



Bila dah tiba time gila-gila semua benda jadi . Experiment dah habis tak tahu nak buat apa . Jalan-jalan kat dalam lab tu jumpa kanta , apa lagi . Selagi boleh prop kita prop la ,. Kan . Thank to Farhana sebab sudi mencemarkan sd card dia dengan gambar kami . :D


Jumapa sem depan lab !!