Monday, 30 March 2015

Postpone Update

Merujuk kepada perkara di atas , saya ingin memaklumkan bahawa saya akan menyetopkan aktiviti berbelog untuk sementara waktu due to exam week .
*Ada aku kesah . itupun nak gempak. Bahasa pun takbetul . 


TYPO . EXAM !


K bye . Sayang awok semua :)

Friday, 27 March 2015

Semester 2 | Class Is Over |



Alhamdulillah .. akhirnya habis jugak class kitaorang selama 14 minggu ni di tempat baru bersama kawan-kawan baru . Acewaahhhh ! Hahaha . Eh serious ! Tempat baru sebab dah ditransitkan ke UiTM Tapah . Kawan-kawan baru sebab gabungan class antara student Arau dan Pilah . Even at first , apa tu orang kata . Hmmmm... tak kenal maka tak cinta . Eh ! Kelaut peribahasa . Tapi Alhamdulillah dapat ngam macam Okazaki Fragment  yang di bind kan oleh Ligase . Apa istilah aku merepek ? Google ye sayangku .
Baru belajar istilah tu minggu ni , eksyen . Haxhaxhax . Okay gelak tak sopan pulak . >_<


Yang belakang tu lecturer Biology 150 kitaorang . Namanya Dr.Low Kim Fatt. Aceceh kitaorang ambik gambar senyap senyap sementara dia dok cari attendance dalam file dia . Camera iPongg by Ain . >_< . Penuh memory dia yang 16 G tu dengan gambar-gambar serba cun lagi cantik dari kami semua . *perasan !!!!


 Sebab harini last class jadi nak la gambar-gambar sesikit . 
Sir tengah susun note lecture dia pulakk .


Okeyh .. ni tinggi lelampai ni pulak lecturer Math kitaorang . Sir Syawal ni memang baik la , bukan perli tapi knyataan la ek .
*class kau semua girls ek ?
Eh tak lah ! Ada je the boys tapi dah kami-kami yang bergambar kami-kami nakbuat cemana . Kalau nak tengok  jejako-jejako handsome lagi menawan class aku click jejaka class 48 nih . Erk !



yang tu sorang the boys class aku . yang belakang tu .... lecturer chemist . Miss Nuriza . Dia duduk belakang sebb nak tengok aku present kat depan . Huarghh ! Hancur presentation.

Eh ! Dah habis gambar . Tak larat nak uppelod (bukan typo) bebanyak . Jenuh nak scroll nanti . Okay rasa sampai sini je kot . Kalau tetiba diri ni terajinnnn .. ade kot Part 2 punya . K bye !

Belajar dan terus belajar







Waktu dulu kita cuma tahu dalam animal cell just ada 

nucleus and membrane cell . Then kita belajar pulak ada

lagi benda lain dalam nucleus tu ada chromosome . Bila

 dah 

lama sikit kita belajar pulak dalam tu ada DNA . Bila dah 

lama lagi kita belajar pulak dalam DNA tu ada protein. Then

 dalam protein tu ada pulak coding-coding untuk type nya , 

dah belajar code tu belajar pulak proses nya 
squint emoticon
.
.


lesson of this merepek point is , in life , kita terus belajar 

and belajar . Jangan jemu ! Cewahh 
upset emoticon

Thursday, 26 March 2015

Wednesday, 25 March 2015

Segmen: Jom Tonton Video By Farahamzah

Click banner untuk join segmen ni :)



                         


Soalan -  Apakah yang ana Makan untuk hilangkan pedih hulu hati?

Jawapan : DTM Complex
*makcik saya makan tu :)





Test !!!!! stres







Esok merupakan hari yang pack bagi aku . Arghh !!! Stress ! Why ? Because , esok aku 

kena 

mengadap presentation untuk chemistry , kena jumpa ustaz , and yang lagi teruk esok 
aku 

ada Test Physic . And want to know something , lecturer physic aku siap warning siapa 

yang tak perform untuk Test3 ni dia akan transfer . IDK la what mean by transfer tu , 

transfer ke course lain ke , transfer ke u lain ke . Entah la. tapi takut jugak la . Dia tu 

bukannya sembarang , koordinator untuk Fakulti Sains Gunaan pulak tu . Dia pernah ubah

tarikh test chemistry kitaorang dalam masa 2 minit tanpa mintak kebenaran dari lecturer

lecturer kimia. Kau rasa ???


Dah la kelas sampai pukul 7 :'( . malam tu memang lena la agaknya aku . isk2. k bye nak 

study untuk esok :'D

Monday, 23 March 2015

Bayang-bayang

Terus la bermain dengan bayang-bayang  kau .
Main sampai kau puas,
jangan bila bayang-bayang tu hilang kau datang marayu kat aku,
Jangan bila dah jatuh datang kat aku .

Sunday, 22 March 2015

benda yang lepas jangan dikenang ?

:/

Yoka ? *yelekot

depa kata benda yang lepas jangan dikenang ? 

tapi nak jugak terkenang . *buat apa kenang?

 Mana boleh senang-senang je lupa benda yang dah jadi kan ? *entah

Benda tu dah set dalam kepala kita dah pun . siapa yang senang-senang 

boleh lupa moment yang selama 4 bulan lebih nih .

Semester lepas kita sekelas , semester ni L L  

Half dah transfer ke Tapah half lagi still di Arau . *sedihnya emoticon

Tetiba entah la , hari memperingati ASD1Jn kot hari ni .. >_-

Temlen Fb aku penuh dengan ASD1Jn punya gambaq . Bukan tak suka  ,

 bukan marah .. tetiba rindu sem lepas bila tengok gambar-gambar semua ni .
---tak pela korang ,nanti time degree kot ada rezzeki kita jumpa balik . kan kan kan !





ni seram punya gambar . erghh . 

View dari Al-Farabi 3 , kita boleh tengok almost whole Arau . Ni yang aku suka sangat-sangat ni . Tenang je tengok , nampak sawah , , bukit. -serious miss it .






ni semua time last paper












thank to Iqbal as monopod . yeayy :)











-|Aku nak pi Perlis nak beli belacan Pak Su ^_^|-

The Secret Life of Walter Mitty

>_<

KOrang mesti expext  aku nak describa pasal cerita Walter Mitty ni kan ? :P
Tambah -tambah pulak budak U sem 2 yang ambik ELC 150 . *u mana ?

Haipp ! Aku tak nak mention buat-buat tak tahu pulak. huhuhu
tak nak lah , aku bukannya pilih pun cerita ni . *dah tak buat kenapa nak mention ? gedik!
ye lahh ! Lecture bagi tajuk tu suruh discuss . Gelap idea untuk setengah saat .
dok pikir la apa nak comment kan . tup-tup ada sorang budak kelas aku comment , aku pun hmm,... komen jugak la even tak faham task . Isk isk . 
hahaha
. nak markah punya pasal kan . biasala . -__-''
and disebabkan pagi tadi ada test chemistry so tak ramai yang comment semalam sebab semua pakat busy study last minute  *macam kau tu prepare sangat . jawab pun tak lepas.  :'(

and petang tadi dah habis penderitaan yang pelik tu aku pun try la bukak balik student portal.
 Mak aiiii ! Tu dia , banyak kemain comment-comment yang muncul sampai jenuh nak baca . 
berpinaq mata sat . 
Lepas tu apa lagi , bermula la perang comment tu ,
orang ni reply dia comment , lepas dia comment dia balas balik . 

errrgh.. jenuh nak baca. 
nasib baik aku bukan lecturer nih

you know how jenuh i'm when to read it . ! *euww ! rojak nya language kau






Saturday, 21 March 2015

part time tak menjadi


Cuti semester is around the corner ! *cehh.. final pun tak ready nak cuti dah
BTW ,  bila dah start cuti sem ni faham-faham la , job memang banyak . Hantar adik , ambik adik and routine la kiranya . Tetiba entah kenapa terberangan nak bukak kelas tuisyen . haxhaxhax. OMG seriously ! ERkk...
tapi entah la tetiba rasa nak  . huhuhu . ade ke bakat cik kak oii !
math form 2 pun merangkak (even dah masuk U ni ha)
tak pela . tetiba cancel nak mengajar . tetiba tersedar xde aura cikgu .

Busy Weekend


Sometime , I miss him .



Busy weekend ? Yes of course lah  ! Can you imagine that I have to face 3 paper in two days ! . Unacceptable la weyh . -_- Ngantuk . Time cuti-cuti ni la nak qada tidur rehat apa semua tu kan . :'( . Tapi dah kena qada test pulak dah . ..---

.-
-
-
Takpe-takpe . Assobaratul iman.. Lagi 4 week and i will be free  for a while  . Hmm.. tapi kan . Fikir-fikir balik, takut ahh ! Final exam kowt !!

Thursday, 19 March 2015

Hipokrit Part 2

"kAu nak sambung belajar ?' Soal Lisa terkejut. Amri masih lagi bermain dengan telefon bimbitnya mengangguk. Kadang-kadang dia tersengih seorang . Lisa merasakan dirinya macAM tunggul kayu pulak . 
"Kat mana ?"Tambah Lisa sambil menuang lagi air oren ke dalam cawan . Amri mengangkat kepala . Telefon bimbit yang dari tadi melekat di tangannya diletakkan di sebelah kirinya. 
"Jordan kot" Jawabnya lalu meneguk air oren perlahan-lahan. Matanya memandang sayu ke arah luar pintu dapur
"Berapa lama?"
"Tak tentu Lil , aku bukan belajar sistem macam korang . Dalam 10 tahun mungkin"
Lisa membuntangkan matanya . 10 tahun? Gila lama !
"Lama dowh kau belajar , kalau macam tu dah pHD  baru kau balik Malaysia" Ujar Lisa, masih dalam perasaan terkejut.  

------------

"typing..."
"typing..."
"offline"

Argh ! Mila melempar telefon bimbitnya ke atas katil . Tubuhnya menghempap katil.
"Pehal tetiba offline ni , tadi kemain typing!" Ngomel Mila . Baru je cadang nak ajar keluar ke Pavi.

Wednesday, 18 March 2015

Bintang...will you ?






you know something , sometime I just want to be alone , under the sky full of star . But did I get it ? Sometime , yes . With people I love , once. Then , It hurt when remind back the past . 

Hipokrit Part 1

"weyh ! , bagi aku air?"
"kau pehal dowh, ! Datang-datang rumah orang terus mintak air , tak malu ke ?"
"Aku dahaga la , cepatla..nak air" Ujarnya lagi separa merayu . Lisa dengan acuh tak acuh mengisi air kosong ke dalam gelas.
"Nah !" Hulurnya laju lalu berlalu pergi ke sinki .
Amri terlopong . 
"Air kosong jer ?, kedekutnya ." Ngomel Amri sambil berjalan ke arah meja makan . Lisa menjeling tajam . Eiii ! Budak nih ! Dah la datang rumah orang tak reti bagi salam , masuk-masuk terus mintak air , ni nak demand bagai pulak mintak air lain. Lisa memuncungkan mulut sambil mengomel seorang diri.
"Ha ! tU muncung-muncung tu , ngutuk aku le tu kan?" Amri menegur dari belakang , gelasnya sudah kosong .Dahaga sangat agaknya. Amri masih berteleku di meja makan sambil melihat telefon bimbitnya yang kejap-kejap vibrate. Lisa menyudahkan basuhan terakhirnya lalu mengeluarkan sebotol jus oren lalu meletakkan di meja makan .
"Eh ! Ada pulak air orennya , tadi kemain bagi aku minum air kosong je" Ngomel Amri lagi macam makcik-makcik , sekejap-sekejap mata nya melihat ke arah  skrin fhone.
"Kau nak apa datang pepagi ni ?"Soal LIsa serious , tanganya mencapai karipap yang dibeli oleh ibunya pagi tadi untuk sarapan.
"Saja" Jawab Amri acuh tak acuh.
"Line 3G Celcom kat rumah kau tinggi la"Tambah Amri lagi .
Lisa mengerutkan keningnya . Kesitu pulak budak nih ! Hempuk nanti baru tahu .

Tuesday, 17 March 2015

Written In the Star










seriously... Aku rindu kau sangat-sangat . Teringat bila time final dulu , tiap-tiap kau datang bilik aku dulu before turun bawah . Kadang-kadang siap tolong iron tudung aku ^_^ . 
Biasala kekadang aku ni malas sikit bab-bab iron ni . >_<''

.
Aku ingat lagi , waktu tu cuti . lebih kurang pukul 1 pagi , kita lepak kat kerusi batu sambil tengok bintang, lepastu kita lari laju-laju ke Dahlia 1 sebab nak beli air (vending machine). Seriously... Aku rindu . 

.
Rasa nak back the time tapi aku tau tak boleh dah .. what we gonna do now just look up straight . Fighting for the future . Insha Allah we will meet again .. Your wedding maybe . >_< ''
Takdelahh... nanti time grad kalau tak pun degree kita jumpa ye !!

Rindu kau ..rindu bintang (view dari Arau) . Seriously . Masha Allah , cantik . terpaku bila tengok .








.....dari budak yang rindu kawan dia 

.


Be there



"If it doesn't work out... Are you will be there to pick back our stories?"

"All of it , nothing left"

"Will you...?"



Sunday, 15 March 2015

Birthday Girl [ Hurin ] 19 y/o



Selamat hari lahir Hurin , semoga dimurahkan rezeki , dipanjangkan umur ...keep cute as selalu . from your jiranmates , classmate ,  transfermates.




Hurin Dah Besar














Today... is Hurin birthday !!
Happy Birthday Hurin...
Semoga dimurahkan rezeki ,
dipanjangkan umur ,
Keep smile
dan kekal kecomelan tu :)
Sweet 19
Final is around the corner ,
Study well. 

Saturday, 14 March 2015

About Aku

Seorang budak yang tinggi nya 150 cm > dan jeles dengan ketinggian adik-

adik nya . Makan dan jenjalan ni memang dia suka . Surf internet pun dia 

suka 


juga . Tak berapa suka menulis tapi nak menulis jugak , macam-macam . 

Sekarang ni belajar dalam  course Science di UiTM . UiTM mana ? UiTM Tapah . 
Tapah kat mana ? Tapah kat mana ? Kau google la sendiri . Suka 

ter typo  lepas tu send balik word yang tak typo . Suka berinternet sambil 

duduk di meja study . Dia ni tulis blog tengah-tengah malam jerr.. Dah kot ek

 ? Kita nak pergi makan . LAPAR ! 

Course Sains le Medic

Bila course Sains sering disalah anggap as course Medical .. hmm.. nak tergelak plus seronok sebab orang ingat kita ni doctor . Dotor will be lahh ..

Friday, 13 March 2015

Jalan-Jalan Ipoh




can you see the excited expression kitaorang yang semangat nak jalan-jalan 

di Ipoh after 1 month terperap dalam UiTM Tapah . Siapa sangka perjalanan 

kitaorang yang mulanya happy mula menjadi satu perjalan yang penuh 

adventures . Macam dalam komikkan ? But end with happy ending . Ceritanya 

memang panjang gila and this is our throwback je . Dah lama pergi baru hari

 ni tulis tentang ni . Kami start perjalanan ke stesen KTM Tapah pukul 10 pagi

 . Cadang nak naik ETS ke Ipoh pukul 10 :30 pagi tapi ti2et full , then we

 decide go to KL , also full . So we just wait for the next ETS to Ipoh , lebih 

kurang pukul 2:30 petang macam tu la. Sementara nak tunggu tu kami jalan-

jalan kawasan sekitar and ada spot satu kenduri . Dan disitu satu cerita lawak

 mula . kami waktu tu dah lapar , yelakan , dah tengah hari n pagi tu just 

makan roti je . Rasa nak je pergi makan kenduri tapi sebab malu , kitaorang

cari je kedai runcit terdekat untuk beli makanan . Tup-tup , Ayu dan Zati 

dengan selamber nya pergi ke kenduri tu and you know what , diorang dapat

makan sedap-sedap and kami just makan roti dengan air kotak di kaki lima 

(dalam hati kata  menyesal tak ikot. ahahahah)





Kami ni pun pergi ke stesen semula untuk rehat dan solat zohor , tetiba Ayu 

call . Kami pun buat trick kata kami semua balik kampus jap ,. hahahaha .. 

nak menipu tapi kantoi sebab bila diorang pergi surau diorang cam kasut kami .




Naik ETS ke Ipoh dengan muka excited sebab tu first time outing lepas pindah 
ke Kampus Tapah ni :P

Dalam ETS tu mata memang tengok ke luar tingkap je la . Serious cantik 
scenery .

Sampai je Ipoh , kitaorang ambik teksi ke Stesen Bus Amanjaya sebab nak 

beli tiket bus kawan kitaorang yang dari Terengganu ni ....







be continued....

Thursday, 12 March 2015

When WE talk about first time .

Assalamualaikum guys .. 



Hmm.. seem boring  . Actually this is not first time been blogger and this is not my first blog actually . It 9th.  Ignore that . hahahaha.
My first blog is when i was at Form 3 , hmm... quite many followers then... I forget the password . !! So , that the end of my blog . I create the new one , but.. my mood to blogging such like the fish ! . So it just like that the end and so on to another blogs :(

Been blogger is not easy as other see. Need creativity to write something and i'm not a creative person 
( even i take pendidikan seni at SPM) . hmm


.. STOP HURMING...


Well, maybe that all i want to story . Enough maybe . Erk !


K.

So well .

.... I miss you


Saturday, 7 March 2015

Not in mood



Today nak cakap pasal....(ade kaitan dengan gambar ke?)



eh nope ahh.. ! 


kita nak carita tentang  lain okay . Takde kena mengena dengan gambar pun :D




kita hari ni nak cerita tentang...

......
okay tak ada idea . bye !



Friday, 6 March 2015

Kantoi - Piece of memory

Assalamualaikum..
tak tahu nak tulis apa sebenarnya.. i'm just keep silence like always :)

:D until Ayu realise that i have a blog. Sorry Ayu for not telling you early about this..hahahaha . Then she read my update with title 'Go Away' . I just wrote it for 'suka-suka' and i got this idea from other blog and ... I thought she might get misunderstood what i wrote , but Alhamdulillah , she understand me well . hahahahaha  (like want to crying) ..

here the picture when both of us still at UiTM Arau ..
well , yang tudung hitam tu Ayu and purple tu Zati

  
di Pizza Hut Kangar , Perlis . our first lepak when first meet , and time on the way nak ke Pizza Hut tu memang ada scene yang lawak gila , time nak lintas jalan tu , Ain yang tudung biru berspeck tu pegi lintas nak langkah penghadang besi tepi jalan dengan selambanya . kAmi kemain lintas longkang je .


waktu ni kitaorang gather sebabada perjumpaan dengan Rektor tentang pilihan kitaorang samada nak stay Arau or pindah Tapah and we decide to Pindah ke Tapah . mAta bengkak hari tu dapat MC untuk classmath .



Waktu explorace , habis muka .

baru lepas habis test 2 math , tapi seronoknya macam grad