Wednesday, 2 January 2019

2018



First of all, Happy New Year to everyone :)

 2018 bring lot of memories to me (positive and negative). I didn’t expect my 2018 can be my worst year so far. 

To be specific, early of 2018 kinda of ‘glory’, happy and great to me sebab I grade my diploma with unexpected pointer and dapat sambung my degree.
But when we enter hujung-hujung tu..around October, my life began to break apart. I start felt stress on everything. My daily life became mess. Sometime I forget the simplest thing.  

Lagi hujung lagi stress. I start crying for no reason at night. Sometime I cried sebab tak lepas jawab tutorial . LOL

And yaa..im depressed that time. I start jauhkan diri dari kawan-kawan. I shutdown my social media account (because that the best thing I can do to keep myself feel tenang).  Problem keep come over and over. I felt like I want to scream but I cant. My personal problem attack me sampai pernah overdose medicine because I can’t think anything positive at all. 

My life was not the same anymore. 
    
I hope 2019 will be me lot of positive things around me and to all of you J

Friday, 21 December 2018

My First Experience Tertinggal Bas



Assalamualaikum and hai :D
Before this aku memang tak pernah langsung ada experience tertinggal bas or train so memang aku tak berapa tahu sangat perasaan dia.
Hampir-hampir tertinggal pun masa nak naik ETS but luckily elok aku masuk je ETS, dia terus gerak.
So yang pasal tertinggal bas ni baru je jadi last month. That day aku kena ke UiTM Seri Iskandar untuk ambil jubah konvo. Ticket bus pukul 11 hari Sabtu dari TBS. Mula-mula  aku plan Jumaat tu nak stay rumah makcik dekat Cheras so nanti dekat je la nak pergi an.
Tapi budak bilik ajak gerak sekali sabtu tu sebab dia dengan kawan dia pun nak ke TBS pagi tu. So aku pun setuju la sebab diorang kata dah tempah grab student dari Puncak Alam ke MRT Sungai Buloh.
That Sabtu, entah macam mana that student yang kitaorang book tu terlupa pasal booking tu dia pergi hantar student lain . Kitaorang masa tu gelabah la cari Grab dengan MyCar tapi satu pun tak accept request kitaorang. Jam dah pukul 8.30 that time. Then baru teringat ke anak sedara aku yang stay Sungai Buloh ( same age with me) . Aku call dia mintak tolong hantar sebab terdesak sangat dah that time. Dia pun datang dalam pukul 9 , masa dah nak masuk pekan Sungai Buloh, his boss call kata ada orang datang nak hantar barang ke tempat diorang so dia kena ada time orang letak barang. So dia patah balik which is take time 30 min untuk patah balik. Lepas settle urusan dia, dia terus pecut sampai ke MRT. Tapi lepas calculate masa utk MRT tu pergi ke KL Sentral, dia pun volunteer nak hantar  terus ke KL Sentral. That time rasa terharu gila ada anak sedara macam dia. HAHAHAHAHAH.
Sampai je KL Sentral, aku dengan member terus berlari ke KLIA Express. Lagi 40 minit before 11 am. Aku tengok dekat board train nak gerak lagi  1 minit. Aku laju-laju beli ticket then terus lari masuk tanpa tengok platform mana dah yang  1 min tu. Elok masuk.. baru perasan.. aku tersilap platform J
Platform yang aku turun tu lagi 40 minit nak sampai. Masa tu rasa nak nangis nak gelak semua ada.
Lagi 5 minit nak sampai TBS tiba-tiba classmate whatsapp tanya ada di TBS ke? Aku tanya lah eh how you know????
Dia reply kata sebab dengar nama aku berulang kali kena panggil utk panggilan terakhir ke Seri Iskandar  >_< 
Mampu sengih je la.  Last-last beli ticket baru utk balik ke Perak.   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...